Hozzáférési nyilatkozat

Tisztában vagyunk azzal, mennyire fontos egy olyan weboldalt rendelkezésre bocsátani, amely minden látogató számára elérhető. Ez az oldal magyarázza

•    megközelítésünket arra vonatkozóan, hogyan tegyük weboldalunkat hozzáférhetővé
•    a kínált funkciókat, amelyek az oldal hozzáférhetőségét hivatottak javítani
•    mit kell tennie, ha bármilyen kérdése vagy visszajelzése van a számunkra

Megközelítés

A weboldal célja elérni vagy meghaladni a World Wide Web Consortium Web Accessibility Initiative (WCAG WAI) 2.0 guidelines ’A’ szintű kritériumrendszere által felállított követelményeket.

Kisegítő lehetőségek

Billentyűzet hozzáférés

Annak érdekében, hogy közvetlen hozzáférést tegyünk lehetővé a navigációs menütől a fő tartalomhoz, „ugrás a fő tartalomhoz” elnevezésű linkeket biztosítunk a weboldalon.

Szövegméret

Böngészője szöveg-átméretezési opcióját igénybe véve változtathat a megjelenő szöveg méretén: Nézet – Szöveg mérete. Előfordulhat azonban, hogy az Ön által kiválasztott szövegbeállításoktól függően némely oldalak elrendezése másképp jelenik meg, mint azt eredetileg tervezték.

Alternatív képszövegek

Minden kép megkapta a megfelelő alternatív szöveget.

Címsor elemek

Az oldal felépítésének ábrázolására HTML címsor elemeket használtunk, olyan kisegítő technológiákat támogatva, amelyek lehetővé teszik a címsortól címsorig történő oldalnavigációt.

Hivatkozási szövegrészek 

A tartalomból való kiragadás esetén minden hiperhivatkozás érthető, továbbá az eltérő szövegstílusoknak köszönhetően a hiperhivatkozások tisztán elkülönülnek a szövegtörzstől.

JavaScript függetlenség 

Ahol a navigáció vagy a funkcionalitás támogatása érdekében „JavaScript”, vagy más típusú szkript került felhasználásra, ott egy alternatív megoldás biztosítja a megjelenítést azon böngészők számára, amelyek ezeket a szkripeteket nem támogatják.

Szín kontraszt 

A szöveg és a háttérszín kombinációk kiválasztása segít a megfelelő kontraszt biztosításában, továbbá arról is gondoskodtunk, hogy az információkra ne kizárólag színek hivatkozzanak.

Stíluslapok 

Rangsorolt stíluslapok (CSS) kerültek felhasználásra annak érdekében, hogy az oldalak a megfelelő struktúrában, hatékonyan jelenítsék meg a tartalmakat. Amennyiben a stíluslapok nem támogatottak, vagy ki vannak kapcsolva, az oldalon található információk továbbra is elérhetőek és olvashatóak.

Kérdések és visszajelzések 

Amennyiben bármilyen problémát tapasztal a weboldalon található információk elérésével kapcsolatban, vagy esetleg bármilyen visszajelzése van irányunkba, kérjük, küldjön e-mailt, vagy írjon nekünk az oldalon található elérhetőségeink valamelyikére.

Felülvizsgálat dátuma

Jelen Hozzáférési Nyilatkozat utoljára ezen a napon került frissítésre: 2016. január 20.